Paylaşmak İle İlgili Deyim ve Atasözleri

Yeni Haber Merkezi

Bunlar paylaşmanın önemini ve güzelliğini en iyi anlatan deyimler ve atasözleridir. Paylaşmak uğruna söylenen ve kullanılan kelimeler.

Paylaşımla ilgili deyimler
Aslan payı; Paylaşırken, onu hak eden kişiden çok daha büyük bir pay almak anlamına gelen; paylaşımda en büyük payı alan kişiyi ifade etmek için kullanılan bir tabirdir.

Kardeş payı; Sahip olduğumuz şeyi eşit olarak bölmek veya paylaşmak. Ekmeği veya sahip olduğumuz herhangi bir şeyi eşit parçalara bölmek.

Paylaşmak; Bir ürünü veya parayı bölüştürerek insanlar arasında paylaşmak.

Paylaşmakla ilgili atasözleri
Herkes Verne’in elini öper; Cömert bir insan başkalarına mal, para, yiyecek vb. verdiğinde insanlar o kişiyi destekler ve ona yardım ederler.

Vermeyip düşman olmak, verip pişman olmaktan daha iyidir; Eğer kişi yardım ettiğimize pişman olmamıza neden olacak şekilde davranıyorsa, yardım etmemek ve en baştan düşman olmak daha iyidir.

Verirsen doyurulursun; vurursan hoşnut olursun; Verdiğin zaman insanları doyurursun; vurduğun zaman hoş geldin derler.

Az veren canından daha hayırlıdır, çok veren de malından daha hayırlıdır; Az olan canından verir, çok olan ise alnından verir.

Komşu komşunun küllerine ihtiyaç duyar; Komşularımız bize en yakın insanlar olduğundan, her an birbirimize ihtiyacımız olabilir. Başımıza bir şey geldiğinde veya başımız derde girdiğinde, komşumuz yardım elini uzatan ilk kişi olacaktır.

İlk yorum yapan olun

Bir yanıt bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.


*