Darısı Dostlar Başına Deyiminin Anlamı

Yeni Haber Merkezi

Deyimler dilimizi güzelleştirerek zenginleştirir. Söylenmek istenen şey kısa ve öz bir şekilde anlatılır. İnsanların olaylara göre ders çıkardığı kelimelerden oluşur. “Dostlar uğruna” deyiminin güzel ve iyi dileklerde bulunmak anlamına geldiğini görüyoruz. Sevdiğimle kavuştum veya dileğim, arkadaşlarımın da aynı şekilde kavuşmasını dilemek anlamına gelir.

İnsanların birbirlerine karşı hissettikleri iyi niyet ve memnuniyetin bir ifadesidir. Arkadaşlarının yardımları sayesinde dileklerinin ve arzularının gerçekleşmesini istediklerinde kullanılan kelimelerden biridir.

Genellikle evlilik dünyasına adım atan kişilerin arkadaşları için diledikleri bir dilektir. Aynısını arkadaşları için de dilerler ve onlara da mutluluk dilerler.

Evlenerek veya çocuk sahibi olarak mutlu olamayanlar için Ayşe’nin “aynı şey arkadaşlar için de geçerli” sözleri destek almaktır. Mutluluk veren her şeyi dileyebilirsiniz. Ayşe, Fatma, Hatice gibi arkadaşlarının çocuk sahibi olarak mutluluklarını kendisiyle paylaşmalarını dilemiştir. Sevgi ve iyi dileklerin bir ifadesi olduğu için arkadaşlara dilenmektedir.

İlk yorum yapan olun

Bir yanıt bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.


*