Ekmeği İle Oynamak Deyiminin Anlamı

Yeni Haber Merkezi

Eylemlerimiz ve davranışlarımız hayatımızda bizim için önemlidir. Başkasının işini engellemenin, onun geçimini engellemek ve ekmeğiyle oynamak anlamına geldiği söylenir. Atasözleri ve deyimler, kalıplar olarak hayatımıza yerleşir. Kararlarımız başkasının hayatını etkilemediği sürece, onun geçimini engellemiş olmayız.

Başımıza gelen olaylardan dolayı üstünlük göstermek için hile yaparak veya çeşitli yollarla başkalarının işine karışmamalıyız. Birbirimizden aldığımız tepkiler sonucunda olumlu veya olumsuz tepkiler alabiliriz. Bazı insanlar öfkelenince kavga ederler ama birbirlerine kötülük yaparak ekmekleriyle oynamadıklarını bilirler. Rızklarının Allah tarafından verildiğini ve kendilerinden ve ailelerinden geçecek ekmekle oynanmayacağını bilirler. Aileleri ve çocukları olacağı için bunlar toplumda hor görülen davranışlardır, hiç kimsenin başkasının ekmeğiyle oynama hakkı olmamalıdır.

İnsanlar çalıştıkları sürece farklı insanlarla uğraşmak zorunda kalabilirler. Karşılaşacakları insanların doğasını bilmedikleri için çeşitli kötülüklerle karşılaşabilirler. Kötü insanlar çeşitli şekillerde işinize müdahale ederek kar elde etmenizi engellemeye çalışırlar. Bu işlerle uğraşan insanların başkalarının para kazanmasını engelleyerek “ekmekleriyle oynadıkları” söylenir.

İlk yorum yapan olun

Bir yanıt bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.


*