Kol Kanat Germek Deyiminin Anlamı

Yeni Haber Merkezi

“Kanat altına almak” ifadesi, bir kişinin başka bir kişi tarafından korunması, bakılması ve yalnız bırakılmaması anlamına gelir. Toplumda en sık kullanılan ifadelerden biridir. Güçlü bir kişinin zayıf bir kişinin işini koruması altına alması durumu “kanat altına almak”tır.

Etrafımızdaki güç sahibi insanlar gerektiğinde zayıfları korurlar. Onları silahlarıyla korurlar ve yaşayabilecekleri herhangi bir soruna karşı koruma sağlarlar. Sorunları varsa çözerler, borçları varsa borçlarını öderler ve gerektiğinde onların koruyucusu olurlar. Bilinmelidir ki ülkelerde de aynı şey olur.

Güçlünün zayıfı ve muhtaç olanı desteklemesidir. Hayatımızda farkında olmasak bile bizi kanatları altına alanlar vardır. Örneğin annelerimiz ve babalarımız bunların en başında gelir. Başımız sıkıştığında yardımımıza ilk koşanlar onlardır. Başımız sıkıştığında bizi bu durumdan kurtarmak için ellerinden gelenin fazlasını yaparlar. Bir bireyi kanatları altına almak rahatlık ve huzur getirir. Çevremizden gelen beklentiler bu şekilde görülebilir. “Bizi kanatları altına almak” ifadesinin anlamını size açıkladık.

İlk yorum yapan olun

Bir yanıt bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.


*