Tatlı Dil İle İlgili Deyimler

Yeni Haber Merkezi

Tatlı dille ilgili deyimleri günlük hayatın her alanında kullanırız. Bazen deyimleri kullanırken farkına varmayız çünkü onları kabul etmiş ve benimsemişizdir. Güzel konuşmak ve güzel sözler söylemek deyimler ve insanlar üzerinde büyük bir etkiye sahiptir. Tatlı dille ilgili kelimeler deyimlerin anlamlarında şu şekilde kullanılır:

Tatlı dilli, güler yüzlü: Samimi ve içten konuşan insanları anlatır. Tatlı dilli ve neşeli insanlar karşıdakine yalan söylemezler, içtenlikle cevap verirler.

Tatlandırmak için: İki taraf arasındaki sorunu güzel bir dil kullanarak çözmek ve uzlaştırmaktır. Tatlı sözlerle uzlaşmaya vararak sorunlara çözüm getirmektir.

Tatlı söz yılanı deliğinden çıkarır: Güzel ve tatlı konuşan biri karşısındaki kişiyi ikna edebilir. Güzel konuşmak ve gönül alıcı olmak insanları ikna edebilir.

Tatlı ye, tatlı konuş: Sözlerimiz acı olmamalı, lezzetli yemekler yemeli, tatlı konuşmalı, birbirimizi memnun etmeliyiz. Kırıcı olmamalıyız, yapıcı olmalıyız.

Dilin kemiği yoktur: Dil, insanları mutlu eden veya üzen şeydir. Güzel konuşursanız, kalplerini kazanır ve onları mutlu ederiz. Kötü konuşursak, kalplerini kırarız ve insanları rahatsız ederiz.

İlk yorum yapan olun

Bir yanıt bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.


*