Gülerken Düşündürmek Deyiminin Anlamı | DenkBilgi.com

Yeni Haber Merkezi

Gülerken düşünmek insan zihninin mücadele ettiği ama anlam taşıdığı yerdir. Mizahçılar bazen eserlerinde insanları güldürür ve düşündürürler. Karikatürlerde insanlar gülüp eğlendiğinde alttan bir mesaj verilir. Günün olayları ve yaşananlar yorumlanıp komik hale geldikçe ortaya açıkça düşündürücü durumlar çıkar. İnsanlar gülerken eğlenmeli, doğru yöntemi bulup keşfetmelidir. Ülkemizdeki sanatçılar mizahçı oldukları için eserlerini hep bu yönde yayınlamışlardır.

Yetmişli yıllarda bu yönde mizah, komedi, filmler yapıldı. İnsanlar ne kadar gülerse, ülkenin durumu ve toplumsal yaşamın kesitleri hakkında haberler verilir. Filmler ne kadar mizahi olursa o kadar eğlenceli olur. Yıllardır sıklıkla başvurulan yöntemlerden biridir. Bu yöntem mizahçılar tarafından sürekli kullanılır.

Mizah sanatçıları sanatlarını icra ederken bunu amaçları doğrultusunda yaparlar. Gerçeği, güzelliği ve gerçekliği gösterirler. Edebiyatımızda şakalar insanları güldürür ve onlara dersler verir. Karikatürlerde olduğu gibi insanları düşündürür. İnsanları güldürürken düşündürmek, anlatıları daha kolay anlamak ve yorumlamak için en etkili yöntemlerden biridir.

İlk yorum yapan olun

Bir yanıt bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.


*