Hesabını Bilmek Deyiminin Anlamı | DenkBilgi.com

Yeni Haber Merkezi

Matematiğinizi bilmeniz önemlidir. Bir insanın yaşamaya devam edebilmesi için çalışması ve para kazanması gerekir. Çok çalışarak ve yorularak kazançlarına para ekleyebilirler. Bu şekilde kazançlarını karşılayarak ihtiyaçlarını karşılayabilirler.

Maddi gelirler ve giderler vardır. İnsanlar yaşamlarına bağlı olarak standartlarına göre harcama yaparlar. Cebimizde ne kadar para olduğunu bildiğimiz sürece doğru harcama yapabiliriz. Geleceğimizi düşünmeli, bacaklarımızı battaniyemize göre uzatmalı ve “hesaplamayı bilmeliyiz”. Bu ifade tam anlamıyla geleceğimizi bilerek cebimizdeki parayı ona göre harcamamız gerektiği anlamına gelir.

Cebimizde ki parayı israf etmezsek ihtiyaçlarımızı karşılayabiliriz. Parasını israf eden insanlar ertesi gün sıkıntı içinde hayatlarına devam ederler. Maaşını alan bir insan düşünmeden harcarsa sıkıntıya girer ve borca ​​girer. Cebinde üç kuruş varsa kendini idare edebilir. Zor zamanlarımızda sıkıntıya girdiğimizde kötü bir gün için yastığımızın altına koyduğumuz para sıkıntımızı ortadan kaldırır. Zor durumlardan kurtulmamıza ve rahatlamamıza yardımcı olur. Harcamalarımızı bilirsek en kötü günlerimizi tekrar aydınlığa kavuşturabiliriz. Bu nedenle hesap defterimizi bilerek harcama yapmalıyız.

İlk yorum yapan olun

Bir yanıt bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.


*