Kanına Girmek Deyiminin Anlamı | DenkBilgi.com

Yeni Haber Merkezi

Olaylara ve durumlara yanıt vermek için kendimizi çeşitli yollarla ifade ederiz. Bunlardan biri zihninize girmektir. Günlük hayatımızda, birebir konuşmalarda, zihninize girmek ifadesi diğer kişinin düşüncelerini ve fikirlerini değiştirmek için kullanılabilir. Zihninize girmek, çeşitli ifadelerin gösterilmesi ve açıklanmasıdır.

Anlamı birini öldürmek veya birinin öldürülmesine sebep olmaktır. Diğer anlamı ise harcamak, kullanmak ve tüketmektir.

Bir kişinin aklında olmayan bir şeyi anlatma ifadesidir. Eylemde bulunarak sürecin gerçekleşeceğine ikna olma ifadesini anlatır.

Okuldan kaçmak isteyen bir öğrenci olduğunda, diğerlerini de kendisiyle birlikte kaçmaya ikna eder. “Kanım girdi” ifadesi, sınıftan kaçan öğrencileri ifade etmek için kullanılabilir. İkna etme ve ikna edilme durumunda, bir başkasının aklını takip ederek istediğini yapmaktır.

Başkasının aklını takip ederek kendi kararlarımızı almak ve bir şeyler yapmak hatadır. Başkasının inancına kapılmanın ifadesinde, başkasına inanmamak gerekir. Neyin doğru neyin yanlış olduğunu bilerek hareket ederek başkalarının yalanlarına inanmaktan kaçınabiliriz. Bu şekilde hata yapmadan kendimizi korumak mümkündür.

İlk yorum yapan olun

Bir yanıt bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.


*