Fakirlik Ayıp Değil Tembellik Ayıp Deyiminin Anlamı

Yeni Haber Merkezi

İnsan doğduğunda annesini veya babasını seçme hakkına sahip değildir. Yetişkin olduğunda kendi seçimini yapabilir. Fakir bir ailenin çocuğu olabilir ama büyüdüğünde kaderini değiştirmek kendi elindedir. Fakir olmak ayıp değildir ve çalışmamak da ayıptır. Bir insan fakir olabilir, bu onun kontrolü dışında olan bir durumdur ama çalışmayarak tembellik ettiğinde suçlanır. Çalışan bir insan çevresi tarafından her zaman takdir edilir.

Tembellik kötü alışkanlıklardan biridir ve tembel olan fakir bir insan hoş karşılanmaz. Çalışan bir insan her zaman kazanarak kaderini değiştirebilir. Fakirliğin ayıp olmadığını ama tembelliğin ayıp olduğunu bilmek gerekir. Fakirlik kötüdür ama çalışmayarak tembel olmak daha da kötüdür. Kendimiz olmalı ve çalışmalıyız ve kendi kaderimizi baştan sona yazabiliriz.

Kim olduğumuzdan utanmamalıyız, olduğumuz şeyi değiştirmediğimiz için utanmalıyız, kendimiz için bir şey yapmaktan kaçındığımız için utanmalıyız. Çok çalışmalı ve kararlılıkla hareket etmeliyiz, başarıya ulaşmak ve hayatımızı değiştirmek bizim elimizde.

İlk yorum yapan olun

Bir yanıt bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.


*