Dünya Durdukça Durur Deyiminin Anlamı

Yeni Haber Merkezi

İnsanlar yoğun duygu ve düşünceleri ifade etmek için benzetmeler yaparlar. Bunlardan biri de “dünya durduğu sürece durur” ifadesidir ve bu, o zihin halinin sürekliliğini yansıtmak için kullanılır. Süreklilikleri istenir ve şu anki hallerinden memnundurlar. Zaman kavramı insanlar için bir sorun olmaktan çıktığında, hayata bakış açılarını olabilecek en iyi şekilde yansıtacaklardır.

Kalıplaşmış ifadeler insanların duygularının sürekliliğini yansıtır. Bunlardan biri de dünya durdukça devam edeceğidir. Bu, asla eskimeyeceği ve kıyamete kadar devam edeceği anlamına gelir. “Dünya durdukça” ifadesi insanlar ve nesneler için yorumlanır.

Güçlü ve sağlıklı, hayatlarına sıkı sıkıya bağlı insanlar için dünyanın durduğu sürece durduğu söylenir. Çünkü zaman geçse bile hayatlarını değiştiremeyecek kadar zayıf bir güce sahiptirler. Hayatlarını bir şekilde yola koyarak hayatlarına devam edebilirler. Nesnelerin sağlamlığı ve katı yapısı onları geliştirir.

Ayrıca sonsuzluk ifadesi olarak da kullanılabilir. “Dünya var olduğu sürece seni seveceğim” ifadesinde zamanın bolluğu vurgulanır. Bir insan ömrü evrene kıyasla oldukça kısadır. Kısa olan zamanın bolluğuyla insanlar sevgilerini başkalarıyla paylaşabildiklerini söyleyebilirler.

İlk yorum yapan olun

Bir yanıt bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.


*