Atatürk Yaşasaydı Kaç Yaşında Olurdu 2022

Yeni Haber Merkezi

Atatürk 1881 yılında Selanik’te doğdu. Çocukluk hayali asker olmaktı. Komşularının çocuklarının askeri okullara gitmesini ve giydikleri üniformaları çok beğenmişti. Eğitimini askeri okullarda tamamladı. Küçük yaşta dönemin askeri olaylarıyla tanıştı. Ülkenin içinde bulunduğu durumu göz önünde bulundurarak ülkesine hizmet etmeyi amaçladı. Asker Ortaokulu ve Lisesi’nde asker olma hayaliyle eğitimine devam etti.

Harp Akademisi’nden subay olarak mezun oldu ve ordu mensubu oldu. Kısa zamanda Osmanlı İmparatorluğu’nun değerli subaylarından biri olacaktı. Zekası ve çalışkanlığıyla çevresindekiler tarafından her zaman takdir edildi. Hatta Vahdettin Han’ın yaverliğini bile yaptı. Milli Mücadele döneminde cephelerde komutan olarak görev yaptı ve kısa sürede paşa rütbesine yükseldi. Ülkeyi işgalden kurtarmak için mücadeleyi başlattı ve halkın örgütlenmesini sağladı. Milli Mücadele’nin başarısıyla Türkiye Cumhuriyeti’nin temelleri atıldı.

İlk Cumhurbaşkanı görevini üstlendi. Kurucu Cumhurbaşkanı olarak ülkede birçok yenilik yaptı. 29 Ekim 1923’te Cumhuriyeti ilan etti. Türk milletinin kendi geleceğini kurabileceğine karar verdi. Demokratik bir dünyada yönetimin etkili olması için mücadele etti. Batı ülkelerine devrimler ve yenilikler yaparak yaklaştı. Arap alfabesi yerine Latin alfabesine geçerek eğitim ve öğretimi kolaylaştırdı.

Atatürk’ün ölümü sirozdan kaynaklanmıştır. Bir yıl boyunca hastalıkla mücadele etti ancak hastalığa yenik düştü. 10 Kasım 1938’de vefat etti. Öldüğünde 57 yaşındaydı. Atatürk bugün yaşasaydı 141 yaşında olacaktı. Genç yaşta aramızdan ayrılıp gitti.

İlk yorum yapan olun

Bir yanıt bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.


*