Sağlıklı ve dolgun saçlar için 9 püf noktası

Saç yapısında, genetik kilit bir rol oynar. Ancak diyetiniz, hava durumu, kirlilik ve saç bakımı güzelliğinizi taçlandıran saçlarınızı korumak için çok önemlidir.

İşte sağlıklı ve dolgun saçlar için sağlıklı bir diyet ve uygun bakım ipuçları.

1. Proteini eksik etmeyin

Çok yönlü bir diyet saç ve saç derisi sağlığında önemli bir faktördür. Saç esas olarak proteinden oluşur, bu nedenle günlük en az 45 gram protein aldığınızda emin olun.

İyi protein kaynakları arasında; yağsız kırmızı et, kümes hayvanları, balık, baklagiller, süt ürünleri ve yumurta sayılabilir. Yetersiz protein içeren diyetler zayıf, kırılgan saçlara ve saç renginin kaybına neden olabilir.

2. Omega 3 saçlarınızı güzelleştirir

Omega-3 yağ asitleri alımınızı artırmak saç foliküllerinizi ve yağ bezlerini uyarabilir. Bu, saç derisinin sağlığını iyileştirebilir. Omega 3 yağ asitleri; somon, sardalya gibi soğuk su balıklarında bulunur. Diğer iyi kaynakları arasında; keten tohumu ve süzme peynir sayılabilir.

3. Çinkoyu önemseyin

Çinko eksikliği saçın dökülmesine neden olabilir. Ceviz, kaju ve badem gibi yağlı tohumları diyetinize dahil ederek saç dökülmesi ile mücadele edebilirsiniz. Sebzeler, meyveler ve koyu yeşil yapraklıları tüketerek çinko alımınızı artırabilirsiniz. Bir multivitamin veya çinko takviyesi de alımınızı artırabilir.

4. Saçınızı bilin

Saçların ne kadar sık ​​şampuanlanacağına dair çelişkili görüşler var. Ancak her şey kişisel tercihlere ve bireysel ihtiyaçlara bağlıdır:

– Saç tipiniz ve dokunuz
– Saç ürünlerini ne sıklıkla kullanıyorsunuz
– Fiziksel aktivite düzeyi

Örneğin, yağlı saçlı insanların her gün şampuanlanması gerekebilirken, kuru saçlı insanların daha az şampuanlanması gerekebilir.

5. Doğru şampuanı seçin

Yanlış şampuanı ve şekillendirme maddesini kullanmak saçın zarar görmesine neden olabilir. Saç tipinize göre, yağlı, normal veya kuru, doğru olan ürünleri arayın ve kepek gibi problemleri çözmeyi hedefleyin.

Amonyum lauril sülfat veya sodyum lauril sülfat gibi sert içerikli şampuanlardan kaçınmaya çalışın. Ve unutmayın, fiyat mutlaka bir ürünün kalitesini göstermez.

6. Duruma özel bakım yapın

Şampuandan sonra bakım yapmak saçınızı yumuşak, parlak ve şekillendirilebilir tutmak için önemli bir adımdır. Ayrı bir saç kremi alabilir veya içinde saç kremi bulunan bir şampuan seçebilirsiniz.

Saçlarınıza kolay şekil verebilmek için sadece ona özgü krem kullanın veya parlak görünmesi için sadece ona özgü olan bir ürün kullanın. Ürünleri saçınızda çok fazla bekletmemeye dikkat edin. Kullandığınız ürünü saçınıza tam olarak yaydığınızdan emin olun. Saçınızı her yıkadığınızda kendinizi ayrı bir ürün kullanmaya şartlandırmayın. Sizin için en uygun olanı bulmak için farklı ürünler deneyin.

7. Yıkama ve tarama

Uzmanlar, birçok insanın aşırı veya yanlış şampuan kullandığını söylemektedir. Standart kurallar şunlardır:

– Saçınızı günde bir kereden fazla yıkamayın.
– Saçınızı örtecek kadar yalnızca yeterli miktarda ürün kullanın.
– Çok sıcak veya çok soğuk su kullanmaktan kaçının.

Saçlar ıslandığında nazikçe davranın. Saçlar ıslakken, kırılmaya karşı üç kat daha savunmasızdır. Islak saçları havluyla aşırı derecede ovmayın. Geniş dişli bir tarak kullanın, ancak çok fazla taramayın veya saçlarınızın kurumasını bekleyin.

8. Saç bakım ipuçları

Sağlıklı saçlar için bu ipuçlarını aklınızda bulundurun:

– Üflemeli kurutma sırasında en düşük ısı ayarında başlayın ve gerektiğinde ısıyı kademeli olarak artırın.

– Saçınızın mümkün olduğu kadar kurumasını bekleyin.

– Saçları yıpratmamak adına tokalarınızın yerlerini değiştirin.

– Saçınızı boyarsanız, doğal renginizin üç tonu dahilinde bir renk seçin.

– Saç büyümesini hızlandırmak ve kan dolaşımını artırmak için saç derinize masaj yapın.

– Saçlarınızı sağlıklı tutmak için her 10 ila 12 haftada bir kestirin.

9. Suçluları bulun

Sert şampuan, saç bakım ürünleri, saç şekillendirme ürünleri ve aşırı sert tarama, kötü saç sağlığı konusunda en büyük suçlulardır. Bununla birlikte, diğer suçlular şunlardır:

– Aşırı alkol tüketimi

– Düşük kalorili diyetler

– Azalmış tiroid hormonu

– Aşırı stres

– Kan sulandırıcılar

– Kalp problemleri

– Depresyon

– Yüksek tansiyon

Kaynak: cagdasyorum.com

Bir cevap yazın