Lisede Devamsızlık Kaç Gün Oldu 2022 2023

Yeni Haber Merkezi

Milli Eğitim Bakanlığı’nın lise eğitimi ve öğretimi alan öğrenciler için Ortaöğretim Kurumları Yönetmeliği’ni değiştirmesiyle birlikte devam sistemi de değişti. Yönetmeliğin son haline baktığımızda öğrenciler için daha aktif olduğu görülebiliyor.

Eski ve yeni düzenlemeleri inceledik. İkisi arasındaki değişiklikleri ele alacağız.

Eski düzenlemede lise öğrencilerine 20 gün mazeretli, 20 gün mazeretsiz ve 5 gün idari izin olmak üzere toplam 45 gün devamsızlık hakkı veriliyordu.

Yeni düzenlemede devamsızlık hakkı kısaltıldı. İncelediğimizde 10 gün mazeretsiz, 20 gün mazeretli olmak üzere toplam 30 gün devamsızlık hakkı tanındı.

Mazeretsiz olarak 10 günden fazla devamsızlık yapan öğrenciler sınıfı tekrarlar. Öğrenciler okula devam etme haklarını kaybedecekleri için yılı tekrarlamaları istenir. Bir yıl sonra aynı sınıftan devam etmeleri gerekir. Ancak bazı istisnalar yapılabilir. Üniversite hastaneleri, eğitim ve araştırma hastaneleri veya tam donanımlı hastanelerde eğitim göremeyen ve kontrol altında olan öğrenciler 10 ila 60 gün arasında mazeretsiz devamsızlığa tabi tutulabilir.

Öğrencilerin telafi programlarına dahil edilerek eğitimlerini tamamlamaları gerekmektedir. Öğrenciler katılmaları gereken programları tamamlamak zorundadırlar. Toplam ders saatinin en az altıda biri kadar devamsızlık yaparlarsa notlarına bakılmaksızın dersi tekrar ederler.

Olumsuz: Bazı okullarda başarılı öğrenciler devamsızlık yapsa bile, öğretmenler ve müdürler tarafından düzenlemeler yapılır. Öğrenciler 1 veya 2 gün devamsızlık yaparsa, inisiyatif okul yönetimine bırakılır. Mülakatlarınız aracılığıyla bazı fırsatlar sağlanabilir.

E-okul sistemi kapalı olduğunda devamsızlıklar deftere işleniyor ancak sisteme girilemiyor.

İlk yorum yapan olun

Bir yanıt bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.


*